En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

Desfibril·lador a l'escola, espai cardioprotegit

Des d'avui mateix, Lestonnac Lleida és un espai cardioprotegit.

Això significa que hem instal·lat un desfibril·lador a l'escola.
Amb aquesta eina, situada a la recepció del centre, ens unim a la xarxa de desfibril·ladors existent al territori, i oferim la possibilitat d'intervenció en cas d'emergència, també millorant la seguretat i benestar.



Cada any, quasi 7 milions de persones pateixen una aturada cardíaca sobtada, sense previ avís i sense un patró aparent. Aquest fet causa més morts que el càncer de pit, el càncer de pulmó, la SIDA o els accidents cervell-vasculars junts. El 84% dels successos ocorren fora d’una institució sanitària, de forma sobtada i sense avís. Actualment, tan sols sobreviuen del 5 al 10% de les víctimes.
La possibilitat de supervivència de la persona es redueix entre un 7 i un 10% cada minut que passa. Després dels 10 minuts, l’índex de supervivència és nul. Tenint en compte que el temps de resposta de les ambulàncies generalment és major, la millor opció de supervivència està en mans de les primeres persones presents.
En aquests casos, la reanimació cardiopulmonar o RCP, es converteix en prioritat. La utilització del desfibril·lador (DEA) pot marcar la diferència, augmentant les possibilitats de sobreviure a una aturada cardíaca fins a un 75%.