En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

El conte del Cargol i l'herba de Poniol - P2.


El conte d'avui va d'un cargol molt eixerit. Voleu saber què li va passar? Doncs continueu llegint!!


Hi havia una vegada un cargol que volia saber d'on sortia el sol, així que se'n va anar a buscar el forat per on sortia el sol. Camina que caminaràs al pobre cargol li va agafar mal de panxa i va anar a buscar unes herbetes de poniol per fer-se sopes i curar-se de la panxa. De seguida les va trobar, però el cargol no tenia gaire força per estirar les herbes. Per sort un escarabat que passava per allà el va voler ajudar i així el cargol i l'escarabat es van posar a estirar, i estira que estiraràs l'herba no es movia. La granota que estava mirant va preguntar: " què hi feu aquí enfeinats?" i l'escarabat va contestar: " estirar l'herba de poniol que al cargol li ha agafat mal de panxa" , i així la granota es va posar darrera de l'escarabat per ajudar a estirar l'herba. I estira que estiraràs però l'herba no es movia. Més tard va passar per allà un esquirol i va preguntar: " què hi feu aquí enfeinats? " i la granota i l'escarbat van respondre: " ajudar al cargol a estirar l'herba de poniol". Llavors l'esquirol es va enganxar darrera de la granota, la granota agafada a l'escarbat i l'escarbat al cargol, i tots junts estira que estiraràs però l'herba no es movia. Llavors van sentir sorolls i van veure que venia un conill. En arribar allí, el conill va decidir posar-se a estirar l'herba amb els seus amics. I estira que estiraràs l'herba tampoc es movia. Finalment va passar un bou per allà i en veure tanta gent va preguntar: " què hi feu aquí enfeinats?" i tots alhora van contestar: "ajudem al cargol a estirar l'herba de poniol" i així el bou es va posar darrera del conill per estirar. I entre van estirar tant i tant que van aconseguir arrencar l'herba de poniol. 
L'escarbat, la granota, l'esquirol, el conill, el bou i el cargol es van posar molt contents! Per fi el cargol tenia la seva herba per curar-se la panxa i de tant content que es va posar, va invitar als seus amics a una bona sopa de poniol!