En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

Plaques solars fotovoltaiques a Lestonnac Lleida

Lestonnac Lleida duu a terme la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a una part de la coberta de l’edifici. En conveni amb Atlas Green Energy, referent en instal·lació i gestió d’autoconsum energètic per a empreses, i després d’un estudi a fons, optem per apostar per aquesta proposta energètica mediambiental.

Això suposa, una sèrie de beneficis econòmics i sobretot ambientals com son; el consum d’energia verda, la reducció de la contaminació atmosfèrica, la reducció de l’efecte hivernacle produït per les emissions de CO2, o la lluita contra el canvi climàtic causat per l'efecte hivernacle. També afegirà valor didàctic per a l’alumnat amb la proposta docent de l’escola.



A mode d’exemple, equival anualment a deixar de produir 23 tones de CO2, retirar de la circulació 7 vehicles, o a plantar 3754 arbres.

El resum aproximat dels números es:
  • Actualment disposem de 2 subministraments en baixa tensió, on s’ha previst una instal·lació fotovoltaica de 12,15kWp en cada un d’ells. 
  • La potencia nominal serà de 20kW i la potencia fotovoltaica instal·lada serà de 24,3 kWp, obtinguda dels 60 mòduls fotovoltaics de 405Wp/ut. 
  • Això suposa un autoconsum anual de 31.119 kWh, que representa una autosuficiència del 33%. A llarg termini, equival a un estalvi de 54.293,69 €.

Com a Escola Verda i Agenda 21 de la ciutat de Lleida, des de l’escola s’aposta un cop més per les energies renovables i l’afavoriment dels recursos per a l’autoconsum. Des del centre educatiu, vetllem per conscienciar amb la participació i implicació de tota la comunitat educativa, de la necessitat de tenir cura i responsabilitat del medi ambient.

Els responsables d’ambdues entitats han dut a terme la signatura del compromís. Les obres i instal·lació ja s’ha iniciat coincidint amb l’inici del curs escolar.