En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

Projecte: “Fem memòria” – 1r ESO.



Durant el final del primer trimestre, els alumnes de 1r d’ESO han participat en el projecte interdisciplinari “Fem memòria!”. Aquesta iniciativa ha relacionat continguts de les matèries de Llengua catalana, Tecnologia i Geografia i Història. Amb aquest projecte s'han fomentat les relacions intergeneracionals, hem analitzat els  objectes del passat per entendre més bé el present, i hem proposat una reflexió crítica sobre les transformacions de la vida quotidiana en les darreres dècades. 

L'objectiu principal ha estat contrastar els canvis esdevinguts en tots els àmbits de la vida quotidiana entre la generació dels padrins i la dels estudiants. Per això, una de les primeres activitats va ser la visita al casal d'avis EspaiCaixa de Balàfia, on els nois i noies van entrevistar els avis per descobrir de primera mà com era l'habitatge, la medicina, l'alimentació, el transport, la comunicació, els jocs, l'escola o la moda fa mig segle. 

Després, els estudiants han elaborat en grups un pòster relacionant la informació obtinguda en les entrevistes, l'anàlisi d'objectes antics i una línia del temps. Com a cloenda, el dia 14 de desembre els avis ens van visitar a l'escola, on van tenir ocasió de comprovar el resultat de la feina feta pels nois i noies. En acabat, tots junts vam compartir una estona jugant als jocs de taula de llengua i amb els videojocs que ells mateixos havien creat. 

Grans i petits ens ho vam passar de primera!