En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

"Mobilitza’t! Part de la solució és a les nostres mans!





Avui els alumnes de la ESO han passat per les diferents classes dels alumnes d'infantil i primària per informar als seus companys i companyes del fet que a Espanya existeixen avui dia més de 50 milions de línies de telèfons mòbils per a poc més de 47 milions d’habitants, incloent-hi menors d'edat. A aquest impressionant número de terminals cal afegir-hi aquells mòbils més antics que són reemplaçats i que es guarden o llencen a les escombraries, sent la tassa de reciclatge de menys del 10%. A nivell global, hi ha més de 7.000 milions de mòbils en ús, el que provoca una gran demanda de minerals claus per a la seva fabricació. Al mateix temps, l'explotació del coltanialtres valuosos minerals que es fan servir en els nostres mòbils, ordinadors i consoles, és al bell mig dels enfrontaments que produeixen milers de víctimes i refugiats a la República Democràtica del Congo. Per a satisfer la nostra creixent demanda, la mineria il·legal fa servir ma d’obra semiesclavitzada, a més de destruir els hàbitats de moltes espècies com els ximpanzés i goril·les, en greu perill per la caça furtiva i la desforestació. 

Vols saber com pots ajudar tu a disminuir aquesta demanda, reutilitzar, reciclar i generar recursos per a protegir aquests ecosistemes? Doncs és molt senzill, enviant mòbils en desús, entre tots podem marcar una gran diferència... Si ho fem entre tots podrem guanyar l'apadrinament d'un ximpanzé per un any!"