En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

Projecte Festa Major - 5è d'EP.

La setmana del 24 al 28 d’abril, els alumnes de 5è hem realitzat el Projecte de la Festa Major de Lleida. Un projecte prou diferent al que estàvem acostumats fins ara.

Al llarg de la setmana, ens han visitat diverses persones relacionades amb la Festa Major de Lleida, com per exemple: Els Moros i Cristians que ens van mostrar alguns dels seus vestits i ens van explicar tot lo referent a la desfilada i a les diverses comparses, l’Esbart Arrels de Lleida que ens van endinsar en el món de la dansa catalana i els bastons, una Pubilla que ens va explicar que s’ha de fer per ser pubilla i quins actes s’ha de participar desprès de ser nomenada. També vam rebre la visita de gralleres i un tabaler qui ens van ensenyar els diversos instruments i ens van explicar diverses coses del món geganter i vam visitar la Casa del Gegants, on ens van explicar moltes coses sobre els gegants de la ciutat, dels capgrossos i de la figura emblemàtica com és Lo Marraco. I, finalment, en David que ens va explicar moltes coses del món grafiter.

A més, de totes aquestes activitats hem construït el nostre propi capgròs i hem realitzat un cartell de Festa Major per poder participar en un concurs realitzat en el mateix projecte. En aquest concurs hi havia 3 categories: Capgrossos, Cartell de Festa Major i Fotografia. Els guanyadors han estat: Andrea Laya , Laia Morreres i Guillem Gómez, respectivament. I han rebut un detallet gràcies a la col·laboració de l’Oficina de Turisme.

Volem agrair a totes les persones i entitats que han fet possible aquest projecte. Moltes gràcies i Bona Festa Major!!!!!