En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

Activitat Unesco - L´home del paraigua - 1r Ed. Secundària

L'HOME DEL PARAIGUA


21 de setembre de 2012.


Els alumnes de 1r. curs d'ESo del col•legi Lestonnac "L'Ensenyança" vam participar en l'acte que es celebrà en la Seu Vella per commemorar el dia internacional de la pau dins del cicle CONCORDIA música de pau a la SEU Vella. A l'aula es treballà la figura de Vicenç Ferrer i la seva obra com a missatger de pau i en la obra "L'home del paraigua", obra dirigida i composada per Joan Martínez Colàs, vam poder entendre com enmig del tòrrid clima indi, un senyor amb trets occidentals, alt i prim, caminava pensatiu cobert per un immens paraigua negre. La gent d'Anantapur anomenava Vicenç Ferrrer "l'home del paraigua", aquesta òpera collage, barreja de diferents estils musicals i llenguatges artístics, va estar un viatge sensorial a través de la vida i de la obra del cooperant català a qui l'autor considera un "superheroi del segle XXI".

Els alumnes van treballar el concepte de pau seguin els trets definitoris de Vicenç Ferrer, aquest es veu en tot el que ha realitzat a Anantapur, en la seva labor de cooperació. No entén la pau només com a absència de violència, sinó que va més enllà: quina pau pot tenir una persona que no té res per a menjar o que és discriminada pel simple fet de néixer? Per aconseguir la pau és necessari capacitar a les persones perquè tinguin accés al menjar, a la sanitat, a l'educació... i que valors com la igualtat i la solidaritat siguin la base de la societat i del seu desenvolupament. Vicenç Ferrer va cooperar amb els seus semblants, va saber entendre i treballar amb responsabilitat cap a tot ésser humà, especialment amb els més vulnerables, creant una gran xarxa de cooperació: el fet d'entendre que totes les persones som iguals, facilita que siguem més solidaris i és el que pot impulsar-nos a actuar davant una realitat concreta. Vam arribar a entendre que la figura d'aquest cooperant i totes les persones que treballen allí, treballen per la pau i pel canvi diàriament, facilitant el desenvolupament d'una zona deprimida de l'Índia; basant-se en la transformació social i en el potencial de les persones, limitat moltes vegades per la creença que pertànyer a un grup condiciona el seu present i el seu futur.


L'activitat i la seva preparació ens ha ajudat a entendre molt més la solidaritat i la tasca desinteressada envers les mancances que avui en plena tecnificació existeixen en el nostre món. Com Vicenç Ferrer cal treballar des del nostre lloc cada dia per la pau.