En cumpliment del Real Decret-llei 13/2012, Lestonnac Lleida sol·licita permís per a recollir dades per a estadístiques anònimes i per al correcte funcionament del web.
Més informació utilització de cookies · Avís legal i política de privacitat

Trànsit de Mercuri: 9 de maig de 2016 - ESO.

El passat 9 de maig vam poder veure, tot i el mal temps a Catalunya, un trànsit de Mercuri. El trànsit va començar al migdia i va acabar amb la posta de Sol. L' Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (IEEC-UB) i el departament de Física Quàntica i Astrofísica va retransmetre en directe l'esdeveniment per internet. La retransmissió per internet va seguir el trànsit des del seu començament a les 13:12:18 (Hora oficial) fins a la seva fi a les 20:42:24 (Hora oficial). Davant d'aquest fenomen, l'alumnat d'Educació Secundària va visualitzar a les classes en directe la retransmissió, de les 13.00h fins les 14.00h.

Els vam animar molt a continuar veient-la a casa!

S'ha de tenir present que els trànsits de Mercuri no es poden veure a ull nu, és necessari un telescopi per a la seva observació. 

Si volen realitzar qualsevol consulta o desitgen més informació, aquí disposen de l'enllaç a la web corresponent:  http://serviastro.ub.edu